Art Storybook

Een voorbeeld van een workshop

Wil je stap voor stap werkbeschrijving en  video toegestuurd krijgen? Kijk in de webwinkel Keuze uit meerdere workshops. 

Workshop Veerkracht

  • Alles draait in deze pagina om een pauwenveer. (maar je kunt ook iedere andere mooie grote veer gebruiken.)  We laten ons  inspireren door het oog in de veer. Hoe prachtig zijn die fantastische kleuren groen en blauw!
  • Laat je fantasie werken. Bij mij roept het iets op van romantiek. Daar kunnen bloemen, rozen, en vlinders bij horen. Goud en pasteltinten die een beetje poederig lijken te zijn. Misschien roept het iets op van statigheid, koninklijkheid of trots. Welke kleur hoort daar bij?
  • Kies de voor jou bijpassende kleur voor de ondergrond en je schildert beide pagina’s links en rechts met acrylverf.
  • Dan plakken we de veer erop.
  • De rozen hierboven zijn heel vet met veel kleuren acrylverf  geschilderd.  Hoe, dat zie je in de werkbeschrijving.
  • Barokke kriebels en droedels maken het helemaal af. En dan lekker wegdromen maar. Je kunt er een dun stukje kant op plakken en dat mee verven in de ondergrond, zoals te zien is op de pagina hieronder.
  • Je kunt van de dunne veertjes van de pauwenveer, de voelsprieten van de vlinder maken bijvoorbeeld.
  • Lovertjes, kleine kraaltjes, glittertjes en glimmers passen hier goed bij.

Heb je meer behoefte aan een beeld dat je kan ondersteunen, denk dan bijvoorbeeld aan het woord VEERKRACHT en maak op basis hiervan je pagina verder af. Misschien kun je daarbij denken aan situaties waarna je zelf na een moeilijker periode in je leven weer TERUG GEVEERD bent en weer trots op jezelf kon zijn.

Of, als je de pagina meer luchtig wilt houden, associeer dan met de woorden ZO LICHT ALS EEN VEERTJE en maak de ondergrond bijvoorbeeld hemelsblauw. Je kunt je pagina een titel geven met grote letters of stempels.

Materiaal: lijm, verf, en allerlei andere rommeltjes en plaatjes die je denkt te kunnen gebruiken.  Bepaal zelf wat je verder gebruikt. Je kunt plakken, tekenen, droedelen, stempelen, verven enz.